HomeNaaicaféCursussenWorkshopsOp maat@rt de NaaifabriekStamtafelContact

@rt de naaifabriek presenteert
coconuts: meanderende muurverhalen

De fotografen Cees de Vries, Nico Brons en Cees Wouda, fotocollectief CoCoNuts, hebben medio vorig jaar de sfeer in de voormalige ziekenhuizen Lichtenberg en Elizabeth in beeld vastgelegd. Heel veel Amersfoorters kennen de ziekenhuizen, als patiënt, als medewerker, of op bezoek en hebben er velerlei herinneringen aan. De ziekenhuizen worden binnenkort afgebroken en dan is alles weg. Met het beeld dat de fotografen hebben gemaakt blijft de herinnering levend. Beide tentoonstellingen zijn te zien tijdens Amersfoort Fotostad.
In @rt De Naaifabriek zijn bijzondere beelden van de teksten en tekeningen die de medewerkers in de laatste weken voor het vertrek op de wanden hebben achtergelaten. Emotie, humor, een begin van heimwee. De kunst zit hem niet in de foto's, de kunstenaars zijn de mensen die hun gevoelens op de wanden hebben achtergelaten.

Deze tentoonstelling is te bezoeken van 10 september t/m 14 oktober 2016 en is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur.

De officiële opening van Meanderende Muurverhalen is op zaterdag 10 september om 17:00 uur in de Naaifabriek, Woestijgerweg 28. Hier zal Stadsdichter Nynke Geertsma tijdens de openingsceremonie haar poëtisch licht laten schijnen op de voormalige ziekenhuizen.

CoCoNuts, Meanderende Muurverhalen

Daarnaast is in FOTOexpo202, Mooierstraat 23 in Amersfoort een tweede tentoonstelling van de interieurs van de ziekenhuizen, de o zo herkenbare gangen, behandel- en patiëntenkamers, kamertjes in de 'zusterflat'. Het is er nog en het is er ook niet meer, en vooral is de schoonheid van leegte en het verlatene te ervaren.
Deze tentoonstelling is te zien van 16 september t/m 15 oktober, op vrijdag, zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. De titel van deze tentoonstelling is 'Sloop in beeld' met als ondertitel 'Meanderende Herinneringen'.

 


 

@RT DE NAAIFABRIEK is
een project van ART-ORT in samenwerking met De Naaifabriek.